Το 2014, το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (Friedrich Naumann Foundation for Freedom, - FNF), δημοσίευσε την πρώτη του έκδοση με πρωτότυπα κείμενα γραμμένα από νέους, με τίτλο «Οι Έλληνες νέοι για την κρίση». Φέτος, σε συνεργασία με το Greek Liberal Monitor, προσκαλεί τους νέους από 18 έως 35 ετών να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό κειμένου παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για το μέλλον της πατρίδας τους.

Η Ελλάδα, ως οργανικό κι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, διένυσε δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας. Ωστόσο, πολλά πράγματα άλλαξαν για τη χώρα όταν προέκυψε η κρίση χρέους το 2009 και σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν φαίνεται κάποια οριστική διέξοδος στον ορίζοντα. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, οι ευθύνες δεν αποδίδονται και το μέλλον των νέων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η νέα γενιά ζητά περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική, ανοικτή διακυβέρνηση, ίσες ευκαιρίες και αποτελεσματικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης για όλους. Παράλληλα, οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα είναι ευσυνείδητα μέλη της κοινωνίας, καλά μορφωμένοι κι έχουν διεθνή συνείδηση. Η συνεισφορά τους μπορεί να είναι πολύτιμη για να αλλάξει η χώρα, αλλά η φωνή τους δεν εισακούεται .

Πώς μπορεί λοιπόν η νεολαία να συμμετάσχει πιο δυναμικά στην πολιτική διαδικασία και να βοηθήσει την Ελλάδα; Πώς φαντάζεται αυτή την αλλαγή; Τι θα κάνει για να «πάει την Ελλάδα μπροστά;»

Τι ζητάμε:

Κείμενα σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας στον πολιτικό, τον οικονομικό ή τον κοινωνικό τομέα
Επιλέξτε οποιαδήποτε θεματική θεωρείτε σχετική
Μέγεθος κειμένου έως 1.500 λέξεις
Κείμενα γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά
Προοδευτικές αντιλήψεις και μεταρρυθμιστικές προσεγγίσεις

Τα βραβεία:

Οι πέντε καλύτερες εργασίες θα δημοσιευτούν σε ειδική δίγλωσση έκδοση (αγγλικά κι ελληνικά)
Οι συγγραφείς των καλύτερων κειμένων θα κερδίσουν μία συμμετοχή –με όλα τα έξοδα καλυμμένα- στην εκπαιδευτική αποστολή του FNF στην Ουάσιγκτον όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ευρύ κοινό

Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημοσιογραφίας, της Πολιτικής Επιστήμης και της φιλελεύθερης σκέψης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε διαβάστε την ενότητα «Όροι & Προϋποθέσεις». Για σχετικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο των Αθηνών (κος Γραμμένος) στο τηλέφωνο: +30-213-0333 667 ή με email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Απελευθερώστε τη σκέψη σας και αποτυπώστε τις ιδέες σας στο χαρτί!

Στείλτε τα κείμενα σας έως τις 30 Απριλίου 2015 στο:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..