Την προηγούμενη Πέμπτη είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το Squeeze- Pitching Show στο Orange Grove. Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν το Orange Grove είναι μια υπέροχη προσπάθεια της Ολλανδικής πρεσβείας για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ). To Squeeze είναι ένας διαγωνισμός 8 νεοφυών εταιρειών με διεθνή πάνελ κριτών και χρηματικά έπαθλα. Η εκδήλωση ήταν πραγματικά απίστευτη, με φοβερές ιδέες, παλμό και ενδιαφέρον από το κοινό (με μαζική προσέλευση) και τους παρευρισκόμενους, σε πανέμορφο χώρο. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν νέοι άνθρωποι, με φρέσκες ιδέες και φοβερές συζητήσεις στο ακροατήριο σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Αν κάποιος ήθελε να δει μια άλλη Ελλάδα, μια τέτοια εκδήλωση είναι το μέρος για να νιώσει πως υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας σε αυτή τη χώρα και να γνωρίσει κόσμο με τον οποίο να μοιραστεί τις ανησυχίες του αλλά και να μπορέσει πιθανά να βρει κοινούς σκοπούς αλλά και δράσεις. Add a comment
Read more: Squeeze Pitching Show by Orange Grove: η εικόνα μιας άλλης Ελλάδας

Το Friedrich Naumann Foundation For Freedom σε συνεργασία με την Von Innen Consulting πραγματοποίησαν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις δεξιότητές τους αναφορικά με την πολιτική επικοινωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, κάλυψε ενότητες όπως τις αλλαγές που συντελούνται στον επικοινωνιακό χάρτη, αλλά και τα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάλυσή του, αλλά και πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι της Google και του Facebook. Add a comment
Read more: ΜΚΟ και ιδιώτες συναντιούνται στο σεμινάριο Speaking to the Media

Το Friedrich Naumann Foundation For Freedom σε συνεργασία με την Von Innen Consulting θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις δεξιότητές τους αναφορικά με την επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός και οι ενότητες που θα καλύψει καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από την εισαγωγή στην επικοινωνία με τα media έως πρακτική άσκηση για τη συγγραφή ενός πετυχημένου δελτίου τύπου.
Read more: Speaking to the media – Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας

«Αν θα υπάρξει κάτι χρήσιμο για τη χώρα μου, αλλά αυτό είναι επιβλαβές για την Ευρώπη, ή αν υπάρχει κάτι χρήσιμο για την Ευρώπη, αλλά ότι είναι επιβλαβής για την ανθρωπότητα, τότε θα θεωρούσα έγκλημα» -Μοντεσκιέ Add a comment
Read more: Commonborders: μια πρόταση για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση για τη μετανάστευση

Το Greek Liberties Monitor (GLM) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταγράψει και να αναδείξει όλους εκείνους τους πρωτοπόρους φορείς μέσα και έξω από την Ελλάδα που κάνουν προσπάθειες υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα, το GLM εγκαινιάζει το πρώτο μέρος ενός e-book το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε αυτόν τον σκοπό.

Το Greek Liberties Monitor είναι μια πλατφόρμα που στοχεύει στην καταγραφή και ανάλυση των οικονομικών, κοινωνικών και προσωπικών ελευθεριών στην Ελλάδα, καθώς και να προκαλέσει συζήτηση και αλλαγές σε αυτά τα θέματα.

Η Ελλάδα είναι σήμερα:
• προτελευταία στο δείκτη ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης,
• 130η στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας,
• κατατάσσεται ως η πιο διεφθαρμένη χώρα στην ΕΕ,
• κατετάγη 50η στο δείκτη Δικαιώματα Διεθνώς Ακίνητα

Όλοι αυτά και μια σειρά από άλλους δείκτες δείχνουν μια απλή αλήθεια: Η Ελλάδα είναι μια ανελεύθερη κοινωνία και την οικονομία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έλλειψη ελευθεριών στην Ελλάδα βρίσκεται στη ρίζα της ελληνικής κρίσης και των πολλαπλών προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Τα παραπάνω είναι θέματα για τα οποίο δεν γίνεται συζήτηση σε σημαντικό βαθμό δημιουργώντας έτσι μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή.

Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Το Greek Liberties Monito έχει ως στόχο να διαδώσει τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με τις ελευθερίες στην ελληνική κοινωνία, με την προώθηση του διαλόγου με τους διεθνείς οργανισμούς και φέρνοντας σε επαφή όλους τους εγχώριους παράγοντες που υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και ένα νέο όραμα για την Ελλάδα.

Το μικρό βιβλίο των ελευθεριών (Little Book of Liberties) είναι ο πρώτος τόμος της σειράς που θα παρουσιάσει το έργο και τις προσπάθειες εκείνων που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τη μεταρρύθμιση της Ελλάδας είτε πρόκειται για μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες προβληματισμού ή κοινωνικά κινήματα.

«Η Ελευθερία, όταν αρχίζει να ριζώνει, είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα."
-Τζωρτζ Ουάσιγκτον

Add a comment

Έξι μήνες μετά από το εξαιρετικά πετυχημένο “Emergency Economic Summit for Greece” (EESG), που διοργανώθηκε από το Greek Liberties Monitor, το Atlas Network, το Cato Institute, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ) και το Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF), η εκδήλωση «Ανάπτυξη για την Ελλάδα – Συνδιάσκεψη για την ανόρθωση της οικονομίας» θα λάβει χώρα υπό την οργάνωση του FNF. Add a comment
Read more: Συνδιάσκεψη για την ανόρθωση της οικονομίας από το FNF

Το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Φόρουμ προκυρήσσει μία θέση πρακτικής άσκησης διάρκειας 4 μηνών αποκλειστικά για Έλληνες πολίτες, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων τις 30 Νοεμβρίου 2015.
Add a comment
Read more: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Φόρουμ (ELF)

Τους προβληματισμούς τους, τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον της Ελλάδας κατέθεσαν περισσότεροι από 50 νέοι και νέες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κειμένου με θέμα «Πηγαίνοντας την Ελλάδα Μπροστά» που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» και το Greek Liberties Monitor.
Add a comment
Read more: Πηγαίνοντας την Ελλάδα Μπροστά...

Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στο τέλος του 2014 δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το ενδιαφέρoν που θα προσελκύε το έργο μας. Μετά το επιτυχημένο Emergency Economic Summit for Greece που οργάνωσε το GLM τον Μάιο του 2015, και στο οποίο συμμετείχαν ομιλητές παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένου του Νομπελίστα Thomas J. Sargent, κατεστει φανερό σε εμάς ότι το έργο μας πρέπει να εστίασει στο να συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερα τμήματα της κοινωνίας και της οικονομίας στις ζυμώσεις για την δημιουργία μιας πιο σύγχρονής κοινωνίας. Add a comment
Read more: Greek Liberties Monitor: Πόσο ελεύθερος είσαι;

Στις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Νοέμβρη.
Add a comment
Read more: Το μεσημέρι η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή νέου αρχηγού
Page 1 of 2